vineri, 20 ianuarie 2012

Administratia Sibiana nu este supra-dimensionata

Sunt voci care contesta numarul de angajati din Primaria Sibiului, considerand ca sunt prea multi functionari. Asta poate si din isteria generata de Guvernul Basescu-Boc, care, culmea, au taiat de oriunde numai din minesterele lor nu (au reusit chiar sa cheltuiasca cu 20% mai mult), dar tin sa-i anunt, ca aparatul functionaresc este chiar sub-dimensionat. Blocarea si mai apoi reducerea posturilor din administratie ingreunand cu mult functionarea institutiei, mai ales cand pleaca oameni cu experienta din posturi cheie. Iar salariile de 700-800 de Ron ii va pune pe fuga pe cei mai valorosi, dacau au de ex. contractat un credit etc.
Pot sa Va spun ca un oras din Germania, de dimensiune comparabila cu Sibiul, are mult mai multi angajati. Ideea e ca se cam uita toate sarcinile - asumate voluntar sau nu - si toate serviciile pe care administratia le presteaza in folosul si, de ce nu, spre mandria, locuitorilor sai. Si in fiecare an sunt tot mai multe. Stiati ca Teatrul national Radu Stanca, Teatrul de Balet si mai nou si Teatrul Gong, Baia Neptun, Serviciul comunitar pt. cainii fara adapost, Spitalul de pediatrie, Gradina Zoologica, Cimitirul, Cantina sociala,Caminul de batrani etc. sunt pastorite (finantate) de la Bugetul Local.  Asta doar ca sa numim unele dintre cele peste 20 de servicii, si sunt sigur ca in viitor vor deveni mai multe.
La urma urmei asta ar trebuii sa ne dorim. Cat mai multe servicii in folosul comunitatii noastre, ca de (de) serviciile facute de toate guvernarile ne-am cam saturat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu