miercuri, 18 ianuarie 2012

Si ceaiul din plicuri este otravit

Sunt mai nou un pasionat bautor de ceai. Mai ales verde sau negru, asta de cand beau cafea rar. Asadar am inceput sa ma specializez in noua licoare pe care mi-o adminsitrez cu regularitate in loc de sucuri carbo, sucuri asa zise naturale etc. Cica traim mai sanatos asa.
Scriu acum, ca m-a enervat de fapt acum 2 zile o reclama de la Lidl, care m-a asaltat pe mail, cum ca, ce bune sunt produsele lor din gama de ceaiuri, sie era prezentata o poveste emotionanta, cum s-a descoperit ceaiul din greseala etc.
Ei bine, acum vreo 2 luni imi luasem, tot in urma ofensivei lor mediaitice de prin magazine un ceai de fructe cu coacaze. Ceaiul bun la primul gust, dar parca prea acru sa fie natural. Ma uit pe eticheta, scris al naibii de mic: Minim 50% maces, 0,1% coacaze (asta ca sa puna poza pe ambalaj), arome si cred ca vreo 8% hibiscus. Deci absolut ca acea cantitate nespecificata de arome, matematica mea da vreo 42%, erau chimicale ordinare, gen sare de lamaie si te mai miri ce. Asadar band ceai ne otravim  voluntar cu iluzia ca traim sanatos. Deci treaba asta cu sanatos se cam aplica la tot ce provine din industria alimentara, si va convine sau nu, va recomand sa cititi etichetele cu atentie. Cine nu-i familiar cu E-urile exista Biblia alimentara  a doctorului Mencinicopski: http://www.librarie.net/carti/79204/Biblia-alimentara-Gheorghe-Mencinicopschi

Am gasit acum ceva vreme un ceai negru de calitate din Germania. A fost scumput: 4€ pt. 16 plicuri. Anamaria l-a desfacut ieri, si i s-a parut ca n-are culoare si a mai pus un plic. I-au scrasnit dintii. M-am uitat pe o cutie "normala" de ceai la plic. Sa vezi: Si ceaiul negru are coloranti ca sa fie mai negru.
Am luat si eu odata un ceai 100% natural, si am crezut ca n-are gust. Acum inteleg: Sunt sigur ca era ne-aditivat, si problema s-a rezolvat simplu: mai adaugand un pliculet.

Recomadari: Ceai negru vrac (cel luat de la moldoveni via rusia e f. bun si mai ieftin) sau verde (de la naturisti vrac, f. bun, am luat din Kaufland si era jumatate cotoare). Fructele: E bine sa le vedem intregi. Menta si teiul le am din curte.

4 comentarii:

  1. Ai dreptate cu ceaiurile la plic.Nu recomand nimanui. Contin concentranti de gust sub forma de cristale obtinute in laborator cu centrifuga.Coloranti artificiali si ceva verdeturi fara efect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,am vazut la descrierea ta ca esti distribuitor de ceai.E pe bune ca sunt interesata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Postarea asta a fost cu un an inainte sa incep micul bussines cu ceaiuri. De fapt atunci nici nu imi trecea prin cap ca o sa fac asta. Ele sunt din gama premium, destinate pentru HoReCa, sunt cat se poate de naturale si vin in combinatii de retete unice, zic eu pe piata. Noi le distribuim in Sibiu (de ex. in Atrium, Viena Cafe), de pe net pot fi comandate de la www.just-t.ro

      Ștergere
  3. Nu stiu daca sunteti constienti dar ceaiurile la plic sunt plante sau fructele lor macinate apoi ambalate(in cel mai bun caz).Apoi te asteapta pe tine sa le cumperi de pe raftul supermarketului...o luna, doua...un an.
    Am citit asta intr-un tratat mai vechi si bunica mea o stia prea bine: plantele odata macinate isi mai pastreaza proprietatile medicinale o luna cel mult (Unele mai mult poate). La tara oamenii le pastreaza intregi impachetate in ziare nu macinate cu un motiv anume.
    Intr-o luna este sezonul maceselor si al catinei, ma indrept spre barajul de langa Campina sa ma aprovizionez.

    Cred ca imi puteti verifica spusele de mai sus daca reusiti sa evitati mesajele binevoitoare ale unor oameni cu interese. In carti care inca respectau oamenii si sanatatea si le puneau inaintea profitului.

    Respect

    RăspundețiȘtergere