miercuri, 8 februarie 2012

Îmi lipsește linștea de după alegeri

Corabia PDL se scufundă, asta devine vizibil în fiecare zi ce trece. Nu cred că acest Guvern ”under 40” este pur și simplu credibil. Când ediția online din ”Spiegel” deschide ediția cu ”România condusă de un spion”, cine să te mai bage în seamă dincolo. Vă dați seama cum e, să te aproprii de un spion, poate chiar te împrietenești cu el. Oricum constat că Băsescu se inspiră mult din Putin, dacă Ungureanu chiar va fi viitorul prezidențiabil PDL, cum se speculează.
În țară, ce să mai spunem, cred că totul este atât de compromis ca și imagine, încât orice vine din partea acestui partid, este și va fi privit cu maximă suspiciune. În ochii publicului acești miniștri sunt după ciocoii vechi (Blaga, Videanu, Berceanu) și noi (Basescu, Udrea, Boc, Anastase) doar alții și mai noi, doar au fost consilierii (învățăceii) lor. Acest partid are, ce-i drept, grijă de oamenii săi, dar în rest nu are soluții. Anticipatele ar fi un dezastru pentru partid, un Guvern de tehnocrați nu vor maghiarii, deci singura soluție rămâme, ca acest Guvern să treacă și să spoiască imaginea șifonată a partidului până în iarnă, ce n-ar fi chiar imposibil. Probabil că în acest moment se dau niște lupte inimaginabile pentru fiecare vot din Parlament.
Cred că dacă pică Guvernul asta, pică și următorul (Boc redivivus?), și atunci nici Băsescu nu va apuca să-și vadă sfârșitul mandatului. Și o să avem USL după alegeri, care la un moment dat se va destrăma, și iar o să avem ce comenta pe bloguri. Cam asta e politica. Dacă am învățat ceva în ultimii 20 de ani este să nu mă mai entuziasmez.
Ideea e că cel mai mult îmi lipsește liniștea de după alegeri. După fiecare alegeri a urmat un an de linște, unde fiecare dintre noi am putut să ne vedem de treaba noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu