duminică, 4 martie 2012

S-a demonstrat științific: Munca n-a ucis pe nimeni. Dl. Crin Antonescu totuși nu riscă nimic.

Cam așa suna titlul unui editorial bun de banc și de pus la categoria: De actualitate și de reținut. Dl. Crin Antanonescu a reușit s-o sfeclească din nou cu ZERO prezențe în anul 2011 în Senat. E și astă un record de neegalat. Sincer, tebuia să lase locul altuia, cu mai mult timp la dispoziție și să se ocupe exclusiv de treburile de partid și de coaliție.
În general acest subiect, al performanței unui politician la locul de muncă, se tratează destul de superficial. Se mai apucă câte un ONG să prezinte niște statistici, hop sar și ziariștii să le numere prezențele și să verifice condica. Cam cum se evaluează performanța la stat, după numărul de ore șezute pe scaun.
Acum dacă e să compar cu activitatea Bundestagului German. Ăia stau la numărul de prezențe cu mult mai rău decăt ai noștri! De regulă dintre sutele de Parlamentari la dezbateri pe amendamente vezi în plen vreo 20 de oameni care se perindă pe la microfon, în restul sălii pustiu. Dacă te uiți pe agenda unui deputat, de fapt el e dimineața până seara în comisii și întâlniri de lucru. Ei n-au timp de pierdut în plen. Doar la evenimentele și dezbaterile cu adevărat importante. Țin minte, că însoțindu-l pe deputatul la biroul căruia lucram, am trăit să văd, cum asistenta i-a stabilit omului ora când să se întălnească în oraș cu soția ca să-și ia costum. Asta între vreo trei întâlniri. Atunci am avut și eu liber la shopping vreo 2 ore!
Așadar numărăm prezențele sau evaluăm productivitatea unui parlamentar pe alte criterii? După mine, criteriul de evaluare este unul destul de simplu și ar trebuii să răspundă la următaorea întrebare: Cu ce mi-a îmbunătățit activitatea acestuia calitatea vieții mele de cetățean? Dacă fiecare parlamentar ar gândi așa, multe din erorile legilor care ne guvernează și ne îngreunează viața ar fi fost corectate de mult.
Dar ca să nu generalizăm, uite și un exemplu pozitiv din ograda proprie: http://www.alesiivoteaza.ro/deputat-gant-ovidiu-victor-parlamentari/detalii-5-1. Făcînd abstracție de cea mai mare prezență e de urmărit și lista cu activitățile dânsului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu