luni, 9 aprilie 2012

Bicicleta verde - un proiect de promovat

Vreau sa Va prezint un model de proiect intalnit in 1997 in Germania, cand eram cu o bursa la Gießen. Se chema simplu "Bicicleta verde" si era o idee pe cat de simpla pe atat de eficienta:
Municipalitatea platea 1 (un mecanic) care intr-un garaj colecta toate bicicletele vechi, le repara sau folosea pentru piese si le vopsea verde. Aceste biciclete puteau fi imprumutate de oricine si folosite cat aveai nevoie. Dadeai mecanicului 100 de marci garantie care ti se returnau la predarea bicicletei. Pentru mine care stationam in Gießen 5 saptamani, un oras unde dupa 10 seara nu circulau autobuzele, nu renta sa-mi cumpar una si ajungeai destul de rapid in orice punct vizat, asa ca oferta a fost una gerneroasa. Asa m-am apucat iar sa merg cu bicicleta dupa ce renuntasem la asta inca in adolescenta anilor ´90 cand chestia asta nu era prea cool.
Deci ideea e simpla. cred ca convingere ca pana la urma o sa gasim o modalitate de a implementa un astfel de proiect la Sibiu. Exista disponibilitatea Parohiei Evanghelie Sibiu, care amenajeaza un centru de educatie ecologica in Gusterita sa puna la dispozitie spatiul si sa participe la proiect. Ce lipseste este deocamdata sursa de finantare pentru dotarea unui atelier de reparat si pentru remuneratia mecanicului. Restul (promovare, partneriate, distributzie, etc. sunt detalii). Sunt bucuros de orice sfat sau ajutor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu