vineri, 30 noiembrie 2012

M-am înscris la concurs de bloggeri


Deci mi-a dat Tudor acest link, să mă înscriu și eu la Mediaș Blog Awards. Am făcut-o pe considerentul că există o secțiune specială pentru Sibiu și poate ar fi bine să existe mai mulți candidați. E nasol când sunt de exemplu trei candidați și câștigi medalia de bronz. Acum nu pentru că ași fi eu mare blogger, sunt în Sibiu alții mai prolifici și mai harnici decât mine. Mi-am adus abia acum aminte și ținând cont că la 12 noaptea se închid înscrierile mă gândesc că am fost ultimul înscris. Oricum faină inițiativa mai ales că are secțiune de Sibiu.

MEDIAS BLOG AWARDS ( MBA) este un eveniment care are drept scop promovarea comunicarii scrise si a comunicarii on-line pentru diseminarea informatiei, participare publica si diversitate de idei, promovarea bloggerilor persoana fizice dar si a institutiilor si firmelor care comunica cu beneficiarii si clientii prin intermediul blogului si consolidarea comunitatii virtuale din Medias.

Medias Blog Awards 2012 este un concurs organizat de Feri Teglas Blog si  Dianthus Medias cu sprijinul Casa Gazelor Naturale, Originalo.ro, Sara Spa & Wellness Center, Contrast Publicitate, Blogal Initiative si Vitamina Marketing


duminică, 25 noiembrie 2012

Bazarul caritabil al DWS

A fost de fapt o decizie spontană. Cand am citit joi în Hermannstadter Zeitung, sâmbătă se ține în Sala Oglinzilor a Forumului German ”Bazarul de caritate” organizat de femeile din Clubul Economic German Transilvania am și sunat și am oferit ceaiurile noastre, pe care le mai aveam rămase pentru promovare, într-un scop caritabil. Ce să zic, au fost apreciate mai ales Green Tee Classic și Green Apple (poate că era cu scorțișoară și aducea un pic a Crăciun, parfumul Moșului, ce mai). Și am avut și ceva degustători de soi:


 

Și îi dorim succes în campanie. Susținerea mea o are 100%.
 
Actualul și viitorul deputat al Germanilor dar și al Sibiului, Ovidiu Gant, 
în discuții  cu Consulul General al RFG la Sibiu, Thomas Gerlach.
 
 
Iar o lângă o cafea bună merge și cu un ceai bun.


Și aici echipa de Hărnicuțe care au ajutat la organizarea acestui minunat bazar.


sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Fashion Tea Party în Imperium

Am fost în seara asta și în Imperium. Frumos. Invitați mulți, iar lumea a fost curioasă să guste un ceai bun și noaptea târziu! Prezentate au fost și creațile designerului Alin Dinica. Pozele cu bijuteriile aici.
 Aici câteva poze făcute de mine.













vineri, 23 noiembrie 2012

Meniu Just T (prezentare)

Am tot fost întrebat, ce fel de ceaiuri, dorim să vindem. Aici meniul. Eu zic că sună bine. Voi ce ziceți?
 
 

marți, 20 noiembrie 2012

Am lansat Just Natural și Just T - My new project in the city!


Am făcut-o și pe asta: După pensiune, după biroul de traduceri și după ce m-am mai încărcat cu un job pe proiecte sociale (cu juma de normă), n-am putut sta locului și m-am, băgat într-un nou proiect personal, pe termen lung, sper eu; ”Just Natural” se cheamă firma pe care am înființat-o cu un prieten (Dorin Lala) și va distribuii în prima fază ceaiurile ”Just T”. Buuuuune rău, că doar așa m-a convins Mace (Cristian Macedonski), în speță Gabi, să intru în ”deal”. 


Vineri am avut prezentarea. A fost drăguț, ceaiurile apreciate, oameni interesați și interesanți, la final atmosferă destinsă, ca la bere. Deci merge și ceaiul la o poveste! Locația&cadrul unul ideal pt. un ceai la ora 5 (Merci Radu, Marius, Carmen).

De fapt proiectul astă are vreo 2 ani vechime de când am schimbat stilul de viață personal dând-o pe natură și mai ales pe cele naturale. Am ras de pe listă printre altele cola, sucuri acidulate, zaharuri, alimente prea procesate, chimizate etc. Poate așa, ca de sărbătoare, că deh sunt bune rău. Și uite așa acum un an (e unul din primele mele posturi) constatam că și ”ceaiul din plicuri este otrăvit”. Fără mișto, ați văzut vreodată cât ceai este pe bune într-un Ice-Tea sau chiar în pliculețele la 2-5 lei cutia? Începe cam cu 0,0.... restul e chimie. Așa e și cu conținutul de fructe frumos pozate. Cel mai bun exemplu e conținutul de suc natural dintr-un santal de exemplu.
Dar să revenim la povestea Just Natural. Deci cam ori de câte ori ajungeam la berea nr. 2 revenea și gândul. Mai vreau să fac o firmă. Idei multe, mai ales una se înfiripase: Magazin cu produse de la țară. Aveam și furnizori, dar lipsea spațiul. Deci povești cu prietenii până s-a făcut piața de vineri din Huet și acum piața volantă sâmbăta de la Talia. Sincer sunt fan ale lor, dar mi-a cam omorât idea cu magazinul (o punem la păstrare). Deci totul în jurul ideii oricum de sănătos și natural. N-ași vinde nimănui porcării așa că a fost ușor să găsim și numele firmei.
Prin primăvară m-a rugat în plină campanie la locale un amic din Brașov (normal că FDGR), să le mai dau sfaturi de campanie. Am ajutat cât am putut și pe FB l-am cunoscut pe Mace. A ajuns consilier local și la o vizită în Sibiu, a trecut pe la mine să mă vadă și ”face-to-face”. Ne-am văzut, ne-am plăcut și mi-a povestit de Just T, noul său proiect. Ceaiuri bune, germane, naturale etc. M-am dus la Brașov și l-am gustat sub formă de ICE-T. Pe bune, am zis, dacă îl introducem ca Ice-Tea pe vară în Sibiu, lansăm o nouă modă, că mie mi s-a cam acrit de limonadă.

A durat ceva, acum e gata și firma, am avut și lansarea, de săptămâna viitoare ieșim cu el pe piață. Și dacă nu mă credeți că e bun, pot să spun că de ceva timp Just T au devenit partener exclusiv Lufthansa. Despre sortimente și gusturile de ceai postez altă dată. Ah, da și deja am găsit și produsul nr. 2 pe lista noastră. Ați auzit de vinurile Lacerta?









luni, 19 noiembrie 2012

Of, ce greu e cu giratoarele ăstea...

Deci nu există zi dată de Dumnezeu, să nu îmi taie cineva calea în giratoriu. Și clar este un fenomen general, numai dacă urmărim postările din online. Sincer, am mai făcut și eu gafe, dar la un moment dat tot m-am obijnuit cu ele, doar nu sunt 100.

Deci, dacă nu știți treaba cum e cu giratoriul, e simplu. Eu am identificat 3 reguli simple. Poate mai aveți și voi altele de adăugat.

1. De regula la volan se semnalizează când schimbi direcția, inclusiv în giratoriu, și nu în sensul în care te învârți, ci când vrei să ieși din el.
2. Se urmărește frumos linia și sensul de mers. Chiar dacă e mai curbată! Dacă linia e continuă, aceasta nu se depășește!!! De aia e continuă, firar să fie de linie și de orbul găinilor. Dacă tot o comitem, să o facem când nu este nimeni în spatele nostru sau, mai rău, în dreptul nostru. De aia se cheamă unghi mort!
3. Dacă tot ne-am încadrat prost, se cheamă ghinion. Nu tăiem calea nimănui ci ne deplasăm frumos până la următorul giratoriu, facem cale întoarsă și ne încadrăm corect.
4. E chiar așa greu?


De ce nu ar trebui să ne zgărcim la costul unei traduceri

Am și un birou de traduceri și nu odată mă confrunt cu așa-zise traduceri pe care le trebuie să le corectez. Clientul a plătit inițial puțin și după ce trece și pe la mine se trezește că în afară de timpul pierdut va achita în final o factură mai mare, decât dacă trecea direct pe la mine. Deci sincer: Nu oricine este nativ de două limbi va fi și un bun traducător. Cel mai bun exemplu sunt meniurile din restaurantele Sibiene, traduse în limba germană, care ne fac deliciul.....lingvistic.
Am găsit aici oricum un link care chiar arată consecțințele foarte grave, ce le pot provoca traduceri eronate. Afectați sunt la urmă chiar toți. Și totul pleacă de la traduceri efectuate de neprofesioniști pe bani puțini. Calitatea costă, inclusiv în domeniul traducerilor.

Despre Vplay si Voyo

Se poate discuta muuuult despre reglementările privitoare la mediul online, difuzare, etc. Cei de la Pro Tv, in speță pagina Voyo, vor acum să ia tot caimacul. Au inceput un mic razboi depunând plângeri peste plângeri împotriva celor care livrează free. Lumea virtuală obijnuită cu totul să fie sub semnul ”libertății neîngrădite”, de orice tip, a sărit ca arsă în sus. Fapt este, că adevărul e pe la mijloc plus că este cam așa: Vplay gratis merge cu rateuri, Voyo pe bani merge bine, ambele cu plusuri și minusuri. Cel puțin așa știu de la consumatoare..... Deci până la urmă va fi întotdeauna o opțiune asupra cererii, ofertei și a prețului, asupra calității și cât este dispus să dea consumatorul final etc.

Aici un link cu o părere pertinentă și obiectivă, mi se pare mie: Link


joi, 8 noiembrie 2012

Pierdut si gasit (de bine despre hotelieri)

Dupa o vara tumultoasa si superba si o toamna la fel de frumoasa, in sfarsit "back to bussiness" cu tolba plina de povesti. De bine, normal, ca de rau e plina lumea. Ajunge sa dam drumul la Tv. Oricum uite cateva din ele.
1. Pe la inceputul lui octombrie am insotit un grup de turisti cu autocarul de la Sibiu, pe ruta Sibiu-Avrig-Transfagarasan-Curtea de Arges-Bran-Brasov. Plecare sambata dimineata la 8,00 din parcarea de la hotel Continental Forum. Ajung cu Golfuletul, las masina, plec cu autocarul.....seara imi caut cheile: Toate la un loc, d ela masina, de acasa, de la firma. Nimic. Ma gandesc ca sunt in autocar. Caut dimineata in autocar. Sus, jos. Nimic. Iar caut seara in camera. Nimic. Resemnat ajungem luni seara la Sibiu. Pe bord dupa parbriz pe o foaie A4 cu pixul. Cheile sunt la receptie sau la paza Hotelului Continental Forum! Tare. Le uitasem in portiera. Omul, le-a vazut, a incuiat frumos masina, mi-a pastrat cheile....
2. Luni sunt sunat de la receptia hotelului Capitol din Brasov - Dl. X din Chile si-a uitat borseta in camera....Convin cu oamenii si mi trimit prin curier rapid la Sibiu. Il las pe om, pana se prinde pe la Sighisoara, ii spun ca actele sunt deja pe drum,....se linisteste. N-avea decat pasaport, toate actele, cardurile, i-pad, banii in borseta....Poate nu-i bine sa ne tinem totusi toate la un loc.
Deci, de bine. Da, si peste tot pe traseu am intalnit doar oameni frumosi, profesionisti si servicii impecabile.