miercuri, 1 mai 2013

Despre Florin și lecția plăcintelor lui

Pe Florin l-am ”agățat” din piața de la sala Transilvania. Totul a pornit de la stabilirea conceptului ”show-roomului” nostru de la Târgul de Paști din Piața Mare din Sibiu. Am vrut neapărat lângă ceaiul , cafeaua și ciocolata caldă promovată și suc de mere natural, ca la mine totul trebuie să fie bun, și sasul din mine vroia neapărat hencleș săsesc. Așa că am prospectat piața, am dat de dl. Jula cu sucul de mere de la Cisnădie și de Florin și Marius care tocmai aduseseră hencleșul după rețete de la Daia (am vrut neapărat chestii locale). Sincer nici nu l-am gustat atunci. Mi-a plăcut entuziasmul cu care și-a vândut omul marfa făcută cu mâna lui, felul în care punea problema ”dacă e nevoie, lucrăm și noaptea”. Nu ne cunoșteam, am intrat în vorbă și la a doua întâlnire eram parteneri și totul bazat pe încredere reciprocă, umană. Sunt sigur că Florin și plăcintele lui vor deveni un brand local.
Vorbesc despre asta, că genul ăsta de experiențe îmi întăresc încrederea în România normală, căreia nu îi este frică de muncă, de telefoane ascultate, trădare, hoție etc. Aici de jos, din piață, țara mea e frumoasă, vecinii se ajută, se servesc unul pe altul cu produsele lor, glumesc, socializează, cu alte cuvinte suntem relaxați.
Îmi dau seama totodată, că acolo sus, cercul este strâmt, de 20 de ani se învârt aceași personaje care au pierdut contactul cu realitatea. Pe câțiva dintre ei, când îi aud, i-aș pune ca în reality-show-urile din |Germania să trăiască o lună din venitul minim garantat. Așa, ca să învețe ce înseamnă responsabilitate socială. Clasa politică actuală e ruptă complet de realitate, de fapt de România mea cea normală, cea pe care am ales să nu o părăsesc. Știu ce spun, doar printre ei mă învârt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu