luni, 25 februarie 2013

Job de acasa pentru vorbitori de germana

Am primit urmatoarea solicitare asa ca o dau mai departe e si in germana si in romana (mai jos). Cred ca pentru studenti oferta este ideala:


Flexible Tätigkeit in deutscher Sprache
CFCECAS beginnt im März 2013 ein Projekt in Zusammenarbeit mit einer Software-Firma. Für dieses Projekt suchen wir Mitarbeiter/Mitarbeiterinnen, die folgende Voraussetzungen erfüllen:

  • Sehr gute Kenntnisse der deutschen Sprache
  • Grundlegende Computerkenntnisse (Internet)
Die Tätigkeit wird in Heimarbeit verrichtet. Erforderlich ist der Zugang zu einem Computer/Laptop mit Internetverbindung. Die tägliche Mindestarbeitszeit beträgt 2 Stunden. Die Bezahlung basiert nicht auf Zeit sondern auf Arbeitsumfang.
Bewerber müssen an einem kostenlosen Einführungskurs vom 12. bis 14. März teilnehmen (Übernachtung und Verpflegung werden bereitgestellt; als Reisekosten wird ein öffentliches Verkehrsmittel ersetzt).
Beginn des Arbeitsverhältnisses ist Ende März.

Bewerbungen mit Ihrem Namen, email und Telefonnummer richten Sie bitte via email an: office@cfcecas.ro
Bewerbungsfrist: 5.3.2013
Für Fragen steht Ihnen als Kontaktperson Frau Ana Radulescu unter 0745 139747 zur Verfügung.

Oferte de munca la domiciliu pentru vorbitorii de limba germana
CFCECAS, in cooperare cu o companie software, lanseaza un proiect incepand cu luna martie 2013. Pentru acest proiect CFCECAS recruteaza un numar de persoane care indeplinesc urmatoarele criterii:
  • cunosc limba germana (foarte bine)
  • detin competente de baza in utilizarea computerului si a internetului
Activitatea de munca va fi realizata in regim de lucru la domiciliu. Conditia pentru a realiza activitatea de munca este ca persoana contractata sa dispuna de acces la internet la domiciliu si sa detina un computer. Numarul minim de ore de lucru este de 2 ore pe zi. Plata este relationata cu cantitatea si calitatea muncii realizate.
Persoanele selectate vor beneficia de o sesiune de pregatire pentru realizarea sarcinilor de munca. Sesiunea de pregatire va fi desfasurata intre 12-14 martie 2013, la Sibiu. Costurile pentru cazare, masa si transport vor fi acoperite. Contractele vor incepe la sfarsitul lunii martie.
Daca sunteti interesati, va rugam sa trimiteti un email la adresa office@cfcecas.ro cu urmatoarele informatii: nume & prenume, adresa de email, telefon.
Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 05 martie 2013.
Daca aveti intrebari legate de acest anunt, nu ezitati sa ne contactati. Persoana de contact: Ana Radulescu, telefon: 0745 139 747.
Va asteptam.

miercuri, 13 februarie 2013

Despre ”Time for #Twiplomacy” cu Ambsadorul Marii Britanii la Sibiu


Azi chiar am avut parte de o surpriză plăcută. Invitației la întâlnire cu bloggerii din Mediaș și din Sibiu i-a dat curs și un ”blogger de vază sau soios”, cum s-ar spune la noi în sat. Ditamai Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, dl. Martin Harris, ne-a onorat cu prezența. Simplu, dezinvolt, lejer, s-a infiripat repede o discuție despre teme actuale (un pic carnea de cal), twitter, blogging, rolul presei și a social media și multe altele. Cred că am plecat cu toții mai bogați de la această întâlnire de la care nu pot să remarc și să împărtășesc mai departe câteva lucruri: 

 - Dl. Harris vorbește bine românește, mai ales d.p.d.v. gramatical, mai bine chiar decât unii din ”băștinașii” noștri și oricum mai bine decât omologul său român de la Londra, a cărui interviu în limba engleză a devenit viral (n-am stat să număr ”ăăăăă-urile”, fără să mă leg de limba engleză) și nu știm unde să-l punem, la categoria ”de râs” sau la cea ”de plâns”: LINK. Oricum MAE a văzut ”altceva” la TV, ne ia de proști și dă următorul comunicat: http://mae.ro/node/17919 

 - În diplomația britanică primești puncte în plus dacă ai blog, cont de twitter și ești activ pe social media.Importanța social media în diplomație este subliniată de dl. Harris, și, unde altundeva, decât pe blogul său: LINK Cum să spui esența în 140 de caractere nu este chiar atât de simplu. Recunoștea și el, care folosește destul de des twitter.

 - Tot în acest context, este permis diplomatului să mai și greșească. Un element nou pentru rigiditatea tipică diplomației, să nu mai menționăm rigiditatea tipic britanică (acum el e scoțian....). Am vorbit despre rolul social-media în revoluția arabă, și cum lumea s-a schimbat, în consecință și diplomația. Iar aici britanicii se pare nu numai că au fost, ci iată, în ton cu vremea, sunt ”tătici”. E un domeniu nou, recunoștea și dânsul, pe care pășește diplomația. Noi îi dorim succes. 

 - Când experimentezi, iei pulsul pieței, te consulți, vezi cum reacționează oamenii, te consulți (adică cobori din castel) cu ei. Iar asta a făcut și dânsul venind la Sibiu. Timpul (cam o oră și ceva) și curiozitatea/întrebările noastre nu cred că iau permis să ia pulsul așa cum și-ar fi dorit. În schimb va avea câțiva cititori în plus ai blogului său. Pe mine cel puțin m-a cucerit.

Care bani UE? Ăia pe care nu suntem în stare să-i luăm?

Disputa subiectului așa-zisei negocieri făcută de Băsescu la Bruxelles referitor la Fondurile Europene pentru România este penibilă și jenantă, dar ilustrează perfect haosul în care se bălăcăresc politicienii noștri. Deci unul (Băsescu) vede partea plină a paharului, iar celălalt (Ponta) partea goală, un fel de ”ba, pe-a mătii”. Acum sincer, nici nu mă interesează cât am câștigat sau pierdut din bugetul UE atâta timp câ este o certitudine, că oricum nu suntem în stare să-l absorbim. De fapt, de ce nu-și asumă nimeni situația prezentă, și vorbim iar de un viitor luminos și ipotetic. Până în prezent am reușit să atragem exact vreo 11% din cât ni se cuvenea. Poate reușim la final să luăm o treime....deci, ce atâta poveste. Stâm cu deștul exact acolo unde Vă gândiți, dar noi nu suntem în stare să aducem banii din UE. Numai că banii ăia, or fi ei gratuiți, dar trebuie și munciți. Adică, statul român trebuie să cofinațeze, cel care cere, și el, și regulile nu prea permit șmenul. De fapt aici era buba. Pe Tăriceanu la durut undeva în 2007 că era pe val și visteria plină, așa că nu și-au bătut capul cu fondurile, Berceanu și-a dat seama că-i mai greu cu furtul de acolo, mai erau ceva bani de la liberali, așa că a lăsat-o moale, dar nici nu a cosntruit vreo autostradă, iar ciocoii și mai noi care au urmat, pe fondul crizei, au descoperit că numai acolo mai sunt bani și s-au apucat de jefuiere și drept consecință UE a blocat aproape un an fondurile. A trebuit să vină după jaful PDL-ist USL să facă ordine (și au făcut ceva, pentru că fondurile tocmai ce s-au deblocat), probabil pentru ca tot ei să mai acceseze ceva din singurul tort substanțial cu bani rămas la dispoziție...Și uite așa noi păpăm austeritate și reducere bugetară pe pâine, în loc să luăm banii puși gratis la UE la dispoziție. Așa că toată cearta asta este praf în ochi, abate de la fondul real și ne mai iau și de proști. Sincer, credeți că cineva va deconta eșecul accesării fondurilor? Așa că să mulțumim celor de la UE că ne susțin și ne dau (totuși) mai mulți bani. Probabil ne-au dat mai mult, conform principiului, ”oricum nu vor fi în stare să-i ia”, și tare mi-e că așa va fi și în 20014-2020.