sâmbătă, 28 decembrie 2013

Despre o carte ”excepțională”

Înainte să trag linie cu anul acesta, și așa de încălzire, dacă tot n-am scris de mult, m-am gândit să recomand o carte, dacă tot mi-a picat în mână. De fapt am primit-o la un seminar, unde am fost invitat pe post de referent iar ”onorariul” primit își face, acum după lecturare, toți banii.
Este o carte excepțională despre succes, despre cum s-a făurit succesul, despre contextul în care se făurește succesul, cu exemple, cu analize, statistici, grafice și povești de viață. Vorbește și analizează succesul Beatles, despre Bil Gates, despre contextul cultural etc. Despre importanța educației și rolul ei la crearea succesului.
Pe mine cel puțin m-a fascinat această carte. O recomand oricui, dar poate în primul rând părinților care doresc să le ofere copiilor o șansă în plus în viață pe calea succesului.
Cartea se numește Excepționalii este scrisă de Malcolm Gladwell apărută în editura publica.roLa un moment dat o voi reciti.
Despre Gladwell, revista Time îl includea în 2005 în topul celor mai influente 100 de persoane don lume, și în 2011 era pe locul 10 din Top 50 bussiness thinkers din lume. Cumva omul mi-a scăpat până acuma, dar cartea asta chiar mi-a plăcut, așa că recomand mai departe călduros.