miercuri, 4 septembrie 2013

Sinuciderea Madalinei Manole si ciudatele ei efecte la Letea

Drumul meu m-a dus anul acesta si la Letea. E o intreaga poveste sa ajungi acolo, dar pentru cine iubeste genul asta de deplasari, merita. Am avut parte de toate: Plimbare cu barca, cu microbuzul, un pic de Safari cu minori la volan, masa buna bogata cu peste, rachiu, vin si niste gogosi minunate la C.A.Rosetti si mai ales de multe povesti locale.

Deci ce are Letea cu Madalina Manole? Simplu. Povestea vine de la ghidul nostru, pasionat vanator amator, care ne-a explicat pe langa toate urmele de animale intalnite pe drum si marea lor durere: Padurea Letea a ramas in ultimii ani fara caprioare si animale salbatice mici, pentru ca le-au sfasiat hienele. Nici acestea nu au voie sa fie omorate, fiind protejate de lege. Ele s-au inmultit si au facut prapad atacand inclusiv animalele domestice ale localnicilor (si asa putini) de pe insula, ce are vreo 36 km in lungime. Vorbind de C.A. Rosetti, acesta numara 123 de locuitori, iar cel mai mic sat vreo 12 locuitori vara si 8 iarna.

Acum satenii s-au mai aparat de hiene otravindu-le cu substanta cu care s-a sinucis cunoscuta cantareata. Dar in urma gestului mediatizat, s-a dat cu interzis la magazin. Asadar hienele s-au inmultit din nou in voie. Ultima speranta a localnicilor sta in omniprezentul premier Ponta. Da, pentru ca omul vizitase privat, singurel si incognito, zona, si i s-au plans localnicii de situatie. Le-a promis ca da liber la puscat hiene. Macar la alea patrupede sa le dea voie, daca cu cele bipede oricum nu razbeste.

O sa intreb la anul, daca mai ajung pana acolo, ce s-a rezolvat. Uite si niste poze mai jos din Letea si excursia pe Dunare cu plecare din Sulina si intoarcere tot acolo (vreo 7 ore). Hiene n-am intalnit pe drum, in schimb vestitii cai salbaticiti si un stejar tinerel la vreo 650 de ani.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu