vineri, 3 mai 2013

Micii noștri în pericol?

Da. Mititelul, săracul de el, mai să fie înghițit de UE. Grătarul românului, sasului și a ungurului să fie privat de simbolul național al ieșitului la iarbă verde asezonat cu un PET de bere?! Asta nu se poate. Deci subiect tocmai bun de dezbatere și luat în brațe de guvernanții și politicienii noștri care au sărit cu mic și mare în apărararea lui. Poate de Crăciun va trebui să sărim în apărarea sărmăluței.
Acum al dracului să fiu, dacă nu am găsit mici și la bulgari, și la greci. Al naibii de bucătărie balcanică, că e cam la fel peste tot, și găsim și saramale, și mici, și chifteluțe și, și, și....

Acum bine că ne lămurește Realitatea: "Europa nu are de gând să ne interzică micii, ci o serie de aditivi printre care şi cei aflaţi în compoziţia micilor preparaţi industrial", explică Emanuel Ciocu, editorul site-ului culinarCevabun.ro, pentru REALITATEA.NET. Precizarea vine în contextul dezbaterii pe tema directivei europene care, spun unele voci, ameninţă micii şi, odată cu ei, tradiţiile româneşti.”

Oops. Deci, dacă am înțeles bine, micii noștri neaoși de super- și megamarket sunt de fapt bine aditivați, probabil să ne conserve ficatul. Așdar, deci și prin urmare UE ne apără de fapt micii originali, de cei falși. Păcat că nu ne apăra de politicienii care au pus micii pe agenda televiziunilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu