luni, 7 ianuarie 2013

De ce mai participam la Eurovision? Update

O stire soc (link): Portugalia prin televiziunea publica nu va participa din cauza crizei si a datoriilor anul acesta la Eurovision. Nu stiu ce reactie au avut cei din Portugalia dar imi inchipui ca o asemenea decizie a TVR ar rivaliza cu ce s-a intamplat mediatic cu moartea lui Sergiu Nicolaescu. Consumam circ pe paine. Asta e. Nu se va schimba nimic oricat ne-am plange. E in specificul latin al tarii.
Dar acum pe bune. N-ar fi asta tot o decizie de bun simt, din moment ce TVR sta inglodata in datorii pana in gat si a demonstrat ca nu este capabila sa se restructureze. Nu stiu daca e posibil, dar sunt sigur ca unul din posturile private n-ar avea nimic impotriva sa preia °Oirovizionul°. Dar la noi totul devine o chestie de mandrie nationala, nu? Iar ne intoarcem la cazul (tragic-comic) Sergiu Nicolaescu unde fictiunea a ajuns sa fie dezbatuta ca si adevar istoric, mandrie nationala, comunista, numai extraterestri au mai lipsit din dezbatere. Prin urmare cum sa nu fim noi.....Si gata circul cu cei pro si contra etc.
Oricum gestul Portughezilor ar trebuii sa ne dea de gandit. Cititi si aici argumentatia intreaga: http://www.ziare.com/eurovision/stiri-eurovision/portugalia-renunta-la-eurovision-din-cauza-crizei-1210816

Uite ca vine si update-ul: Avem 700.000 de Euro pentru salon de carte la Paris. Asta da grandomanie sau tun, oricum o iei, tot prost iese. Ca absolvent de litere imi permit sa critic marimea sumei, nu participarea in sine. Sursa: http://www.asiiromani.com/stiri-diaspora/franta/15480-icr-romania-investeste-in-participarea-la-salon-du-livre-de-la-paris-700000-de-euro-.html#.UOx4xGizF2w.facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu