miercuri, 1 ianuarie 2014

Pe scurt despre 2013 și despre anul care vine

Retrospectiv văzut 2013 a fost unul din acei ani buni care rămân memorabili. A fost anul în care am călătorit mult și peste tot am întâlnit oameni și idei care m-au îmbogățit. Am fost în cadrul unei serii de conferințe pe componenta socială a Strategiei Dunărene la Ruse (Bulgaria), la Ulm (Germania), la Osijek (Croația) și la Novi Sad (Serbia). Drumul m-a mai dus la Oberhausen și Dortmund pe post de referent, iar cele două vizite memorabile în calitate de traducător la Berlin înainte de alegerile parlamentare la sediul central al CDU, la Parlament sau la Guvern rămân de referință. Am mai pus un City Break în regie proprie de 5 zile la Roma iar noul job m-a dus la sfârșit de an la Chișinău și pentru 3 săptămâni la Sofia. În țară n-a lipsit concediul din Deltă și șansa m-a făcut să fiu ghid pentru 10 și apoi 7 zile cu turiști germani prin țară. Chiar avem o țară frumoasă. Toate pozele pe profilul de pe FB.

Profesional a fost un an cu de toate, turism, traduceri, ONG, proiecte sociale, distribuție, iar de la începutul lui noiembrie a devenit oficial: M-am întors la ”prima mea iubire” liberalismul și Fundația
Friedrich Naumann pentru Libertate. Îmi amintesc și acum, când m-a sunat în 2000 directorul de atunci al fundației Dr. John, după ce îi luasem un interviu pentru ziar și discutasem mai multe cu el, în traducere suna cam așa: ”Dl. Wagner, nu știu dacă Vă dați seama, dar în gândire sunteți un liberal, nu v-ar interesa să lucrați pentru noi?”. Așa a început o colaborare care a durat cam până la sfârșitul lui 2005 (sumarul pe www.liberals.ro) în paralel am lucrat redactor de ziar. În 2005 fundația și-a mutat sediul pentru Europa Centrală și de Est la Sofia iar colaborarea a încetat. Acum s-a decis redeschiderea unui birou la București, ceea ce se va întâmpla la mijlocul lui ianuarie iar eu am fost ales coordonatorul de proiecte pentru România și Moldova.

Jocurile pentru 2014 par deci făcute, pe de-o parte voi avea acest nou job, pe de alta parte voi continua să încerc să ajut la dezvoltarea și sprijinirea proiectelor sociale. Pe termen scurt, intenționez să aduc conferința anuală a tuturor directorilor regionali ai fundației din centrul și estul Europei la Sibiu, ceea ce ar fi un lucru extraordinar pentru orașul nostru. Pe termen mediu, crearea unei școli liberale de bună guvernare și administrație publică la Sibiu este un gând care mă preocupă mai de mult și cred că merită urmărit și pus în aplicare. Iar în primăvară mă așteaptă provocarea și plăcerea unei conferințe internaționale pe probleme sociale și Strategia Dunăreană la Tulcea. În rest vedem ce surprize mai rezervă anul, pentu că nu-i așa? ”Nu aduce anul ce aduce ceasul”!

Un An Nou cât mai bun Vă doresc și Vouă și bineînțeles ”ceasuri” cât mai bune :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu