sâmbătă, 18 februarie 2012

2 bile albe pt. Ungureanu

De data asta de bine de MRU:

1. MRU vrea să stopeze evaziunea din zona producţiei de alcool şi cea a produselor alimentare şi cele vegetale. El preconizează o creştere de 1,5% din PIB. Nu ştiu dacă reuşeşte, dar sigur ştie asta din multele rapoarte, doar e bine informat omul. asta până la urmă poate să se dovedească un rela avantaj. O să vedem.Oricum e bine că se ocupă de marea corupţie.

2. A cerut demisia directoarei programului POSDRU. Vorbim de fondul social european, und fond UE de vreo 4 mrd. de Euro pentru Romania unde majoritatea banilor sunt fripţi pe tot felul de şcolarizări mai mult sau mai puţin utile. Deci chestia asta chiar mă priveşte şi mă simt acum un pic răzbunat. Acolo s-au perindat la şefie doar tot felul de incompetente puse politic. Înainte de proaspăta demisionară Carmen Ionel era altă "deşteaptă" pe nume Zevedei, demisă atunci de Boc pe aceleaşi motive.

Deci asta cu controlul am mai spus-o într-un alt post. Oricum tembelii de la POSDRU mi-au făcut-o artistic. Exista în cadrul POSDRU un program pe Axa 2. DMI 2.2 destinat părăsirii timpurii a şcolii. Aşa că acum un an am început pregătirea unui proiect penru centrul de zi pentru copii din Cisnădie Arca lui Noe, bazându-mă pe ghidul vechi. După ce au amânat cu luniile deschiderea axei au publicat spre consultare noul ghid, unde o minte luminată de umbre s-a gândit că n-ar mai trebuii susţinuţi copii nevoiaşi, unde riscul abandonului şcolar este mare, ci ar trebuii căutaţi cei care deja au abandonat-o de cel puţin 4 ani, şi convinşi, să termine ciclul şcolar pe care nu l-au finalizat. Şi încă un amănunt, trebuie să fie cel puţin 100. Deci vreau să văd şi eu pe ăla care reuşeşte această performanţă. Aşadar toată munca mea de un an s-a dus deocamdată dracului aşa să-şi ia programul şi să-şi-l bage exact undeva...Oricum voi formula către Orban un punct de vedere.

Un comentariu:

  1. Te simti razbunat degeaba. Gandeste-te numai ca, pentru fiecare om care vine...trebuie timp ca sa se familiarizeze cu ce se mananca activitatea institutiei. Daca ar functiona promovarea in functie de cunostinte....ar fi altceva. Atunci ai fi sigur ca pe scunul principal sta cineva care chiar stie ce vorbeste si ce face.
    Cum inlocuitorul va fi tot politic...mai trece ceva vreme pana sa stie ce se intampla.
    Acum, nu suntem absurzi sa cerem ca toti sa stie totul dar, macar in anumite institutii sa fie oameni care chiar stiu cum sa gestioneze activitatea de acolo.
    POSDRU nu este o institutie usor de gestionat si nici oameni nu au suficienti pentru a acoperi activitatea.
    Asa ca...zambeste, maine va fi mai rau- se poate intampla orice sau, sa nu fiu un om carcotas...poate fi mai bine.
    Cat despre proiectul tau, ce crezi ca poti realiza in 2 ani cat are ca timp de implementare un proiect pe 2.2? De ce nu mergeti pe varianta, multa publicitate, doneaza-ti 2% din impozit pentru ei, convinge-i si pe altii s-o faca.
    Pe langa asta, proiectele de grant...nu au un buget estraordinar de mare.
    Si nu mai fi suparat asa de tare, era un ghid de consultare....trebuia sa te astepti la orice. Poate tot unul care vroia sa aplice a propus ideea asta. Nu ai de unde sa stii.
    Si...oricum ghidul este pentru consultare. Va mai suferi ceva modificari pana ramane definitiv.
    Aaaaaaaaaaaaaa, era sa uit, sa faci un efort sa ne spui si noua ce raspuns ai primit la punctul tau de vedere catre Orban. Este interesant de aflat.

    RăspundețiȘtergere