vineri, 30 martie 2012

Impresii de la Rennes: Specialistul care ne lipseste

Noi ne pricepem la toate. Suntem chiar mandrii cum stim sa le mesterim si sa le descurcam pe toate. Ieri mi-a fost data (pentru a cata oara oare?) din nou aceasi lectie. In timpul unei prezentari s-a blocat prezentarea power point. N-a mai vrut, nici la reincarcare, si gata. Am sarit cu totii (delegatia romana) cu solutii, deschidem cu alt program, salvam in format pdf. etc..Responsabila franceza l-a chemat totusi pe specialist. El crease fisierul. Salvarea in pdf nu era o solutie ca toate textele se suprapuneau, a adus alt lap-top, ce avea instalat softul cu versiunea compatibila si totul a fost rezolvat in 3 minute. Am fi rezolvat si noi problema probabil in vreo 30-60 de minute, doar ne pricepem si noi, nu? Dar totusi nu la fel de bine...
La Rennes judetul lor are un fel de AJTS (Asociatia Judeteana de Turism Sibiu) ca al nostru. Ei aloca cam 1,7 milioane Euro subventie pentru asociatie, care are scopul sa promoveze turismul din judet. Deci isi permit peste 20 de specialisti in turism, fiecare pe particica lui. Noi cu chiu cu vai ne permitem 3 persoane, care bineinteles ca se pricep la tot ce se pricep cei 20 si daca s-ar putea ar trebuii si sa faca la fel toata treaba. Daca mergem  acum la consilierii nostri judeteni (USL si PDL) si cerem mai multi bani pe promovare se uita ca la poarta noua. La urma urmei ce-i aia parteneriat public-privat? De ce sa le dam bani la aia? Si mai ales de ce insistam atat pe chestia asta?
Pai simplu, pentru ca printr-o promovare coerenta, sustinuta si crearea unei identitati turistice a regiunii, banii astia se intorc inzecit. Dar despre asta intr-o alta poveste. Deocamdata doar nu mai sunt mandru ca ne pricepem la toate, sau mai bine zis, prefer un specialist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu