joi, 10 mai 2012

Aerisiti masina


Nu stiu daca este adevarat. O am de la un prieten. Dar tot e bine de stiut si de actionat ca atare. eu o sa imi fac o abijnuinta din asta:

Warning Car Air Conditioning

Deschideţi ferestrele, aerisiti interiorul ininte sa urcaţi in maşina dv şi porniti aerul condiţionat după câteva minute. Iată de ce:
Conform unei activităţi de cercetare, tabloul de bord al masinii, canapeaua, accesoriile emit Benzen, o toxina(substanţă cancerigenă – existenta in mirosul de plastic încălzit din maşină).
Benzenul va otrăveşte oasele, provoacă anemie şi reduce globulele albe. Expunerea prelungită va cauza leucemie, crescând astfel riscul de cancer, si poate provoca avort.
Nivelul acceptabil de Benzen în aerul respirat este de 1,41 mg/mc.
O maşina parcata în garaj cu ferestrele închise va conţine 11-22 mg/mc de benzen.
Dacă este parcata în aer liber sub actiunea soarelui, la o temperatură de peste 16 grade C, nivelul Benzenului ajunge la 56-113 mg/mc, adica de peste 40 de ori mai mult decat nivelul acceptabil.
Oamenii care se urca în maşină, păstrând ferestrele închise, în mod inevitabil, vor absorbi, în mod rapid cantităţi excesive de toxine.
Benzenul este o toxină care vă afectează rinichii şi ficatul. Ce e mai rău, este ca e extrem de dificil pentru corpul tau sa elimine aceste toxine.
Deci, prieteni, vă rugăm să deschideti ferestrele si usile masinii - dati timp aerului din interior sa-si risipească chestiile mortale înainte de a vă urca in masina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu