miercuri, 4 iulie 2012

Invadat de politică

Când mă bucuram și eu de liniștea mea din afara politichiei românești, sunt întrerupt brusc ieri seară de soția mea care intră val vârtej pe ușă: ”E lovitură de stat? Îl dau jos pe Băsescu!”, cam atât pricepuse o amică de-a iei, care dezinformase tot grupul de prietene. Deci explic teoria furtunei într-un pahar de apă, și că mai devreme mai târziu tot aici ajungeam, războiul total în politică, etc.
De câteva zile, circ total peste tot, pe TV, pe știri la radio, în revista presei online, pe Facebook, oriunde. Așa că TV-ul meu a inceput să emită doar muzică de la radio, revista presei  se rezumă la titluri iar pe FB la fel. Abia aștept sfârșitul acestei povești care probabil va fi peste 4 ani. E nevoie să arzi până la temelii tot ce s-a clădit până acum, și probabil partidele se vor auto-distruge în mare parte prin aceste lupte intestine. Dacă avem noroc, o să asistăm la un catharsis al politcii, dacă nu, va fi în sfârșit și mai mult loc de aparația unor noi partide formate tot din inițiative civice. Totul e ciclic. Vă mai amintiți de vremurile PAC-ului la începutul anilor  *90 etc. Cam pe acestea le aștept. Mișcarea coagulată în jurul demersului lui Nicușor Dan seamănă cu așa ceva și poate constituii o bază de plecare pentru alegerile de peste 4 ani. Noua Republică și alte asemenea construcții, care vor să simuleze mișcări civice și populare, sunt - și sper - sortite eșecului.
Deci până nu nu se consumă tot războilul ăstă, cred că o să mă relaxez la pescuit și îmi vâd linștit mai departe  de treburile mele. După 15 ani de activitate politică și ONG, prefer să rămân în ONG. În rest îmi voi căuta (sau va trebuii să îmi apăr) dreptatea în instanță. Indiferent care va fi rezultatul, îmi voi lua o binemeritată pauză și să nu mai aud de politică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu