duminică, 29 septembrie 2013

Lecția poloneză (a regionalizării)

La cât am prins din interviul de la TVR cu Elzbieta Bienkowska, Ministrul Dezvoltarii Regionale in Polonia, am remarcat două aspecte, importante: 

1. Tânăra doamnă ministru este în funcție de 6 (șase) ani! Asta în timp ce la noi cam fiecare ministru nu numai că rar își termină mandatul, dar se mai și consideră un fel de Mesia care trebuie să aducă ”adevărata” reformă.......
2. Afirmațiile dânsei referitoare la crearea regiunilor: 

În ceea ce priveşte regiunile, Elżbieta Bieńkowska spune că Polonia, o ţară cu 40 de milioane de locuitori, a optat iniţial pentru doar 8 regiuni, apoi s-a ajuns la 12 regiuni, iar în prezent există 16 regiuni. Un număr mare, spune oficialul polonez, care consideră că 12 ar fi fost un număr  potrivit.
"Cea mai bună soluţie ar fi fost cu 12 [regiuni, n. red]. Deoarece, cu cât sunt mai mari, cu atât pot concura mai bine pe piaţa europenă, nu între ele.  Sfătuiesc pe toată lumea sa aibă regiuni puternice. Numai aşa pot fi vizibile pe harta Europei".

Sursa și interviul de pe TVR: aici.

Dacă vreți să aflați cum au obținut Polonezii 68 de Miliarde de Euro de la UE, citiți interviul de pe Adevărul aici. Merită. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu