marți, 22 octombrie 2013

Voi Vă faceți asigurare privată de sănătate când plecați din țară?

Pentru că ne pregătim de un City Break m-a dus gândul să (ne) fac asigurări medicale pe perioada scurtă de 4 zile. Tinând cont că anul ăsta m-am perindat prin tot felul de tăți UE și non-UE practic până acum nici nu mi-a trecut prin cap să-mi fac. La urma urmei suntem asigurați prin cardul european de sănătate. Nu?

Păi da și nu, aflu eu azi. Trecem peste povestea cu obținerea lui (eu mă duc așa cam pe 3 ianuarie acolo, când nu-i nimeni și se depune totul ușor, în rest îmi mențin părerea că CJAS Sibiu este cea mai prost organizată instituție din Sibiu - un fel de bătaie de joc la adresa cetățeanului -, noroc că asigurarea obligatorie de sănătate s-a mutat la fisc).

Aflu o poveste de la cea care mi-a făcut asigurarea, de fapt îmi făcusem și RCA-ul și așa mi-a venit idea, cum că soțul ei, șofer de TIR a fost bolnav, a trebuit să-și achite factura iar statul nostru i-a decontat cam 40% din valoare conform tarifelor de la noi din țară pentru serviciile respective.

Pe când, când ești asigurat, casele se decontează între ele, și tu nu trebuie să plătești nimic. Asta îmi spusese doamna. Oricum o asigurare pe 4 zile m-a costat 18 RON. decât pe mâna statului nostru.....

Dar povestea asta chiar m-a pus pe gânduri. Voi ce părere aveți?

3 comentarii:

  1. Intotdeauna cand ies din tara imi fac asigurare privata chiar daca sunt constient ca aia la 18 lei nu te ajuta prea multe... dar sper nici sa nu am nevoie :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Si noi ne facem intotdeauna asigurarea de sanatate cand iesim din tara,din fericire nu am avut nevoie de ea pana acum ( o singura data am uitat efectiv,si nu m-am simtit prea confortabil cand mi-am amintit). Iar cardul european de sanatate am renuntat sa-l mai scoatem de cativa ani( firma mea angajatoare avea sediul in alt judet si mi-au cerut o gramada de hartii la CJAS Sibiu)...

    RăspundețiȘtergere
  3. A da, inca ceva. Imi facusem si cand am fost in 2007 in Tunisia si si-a luxat sotia piciorul. Consultul a fost in valoare de 80 de RON si asiguratorul privat i-a returnat integral :)

    RăspundețiȘtergere