sâmbătă, 4 iunie 2016

Nu am voturi, câte ași vrea să împart

Mâine mă întorc în România. După o săptămână în HQ-ul de la Sofia voi ateriza la București, mă duc la birou pe Armenească iau mașina și fuga la Sibiu la vot. Și sincer, cred că e pentru prima oară când nu am atâtea voturi câte ași vrea să împart, în general la oameni care îi știu și le-ași acorda votul. Așa că ași face niște ocoluri. Pentru București în loc să aleg între doi candidați în spatele cărora stau niște găști de hoți...opțiunea devine chiar simplă. Dar ași vota-o la un sector și pe Laura. O știu, și știu că bate sectorul la pas de două luni. Asta face ca între timp să fi aflat la firul ierbii, care sunt problemele sectorului. Îmi plac oamenii care cred și luptă pentru proiectele lor. Pe Clotilde n-o știu, pare și ea o opțiune viabilă iar cu unii n-ași avea nicio problemă să fac un pact :)

După care probabil ași conduce ață la Brașov unde ași vota cu două mâini pentru prietenul Mace, unde sunt sigur că indiferent cum se termină, va fi viitoarea opțiunea viabilă pentru orașul de sub Tâmpa. În drum spre Sibiu prin Avrig m-ași opri la Slimnic unde l-am descoperit pe Alin, un adevărat fiu al satului pentru care Slimnicul e casa lui la propriu. La Sibiu, ce să mai zic am plăcuta dar mai ales dificila alegere între Astrid și prietenul meu Răzvan cu care am pus umărul să construim acel minunat proiect numit AIOS. L-ași vota și pe Marius, care e și el din categoria ”good guy”. Dar, sorry n-am decât un vot de dat. Cred că ași da o tură și pe la Tg Mureș să votez un om liber, chiar dacă nu îl cunosc, dar îmi place tare mult ideea de libertate. M-ași fi dus și la Cluj să o votez pe Aurelia (chiar dacă sunt (încă) fumător), dar parcă nu mai e candidată.

Da, le folosesc prenumele pentru că pe majoritatea îi cunosc personal, și cred că fiecare dintre ei, din funcția pentru care luptă să o ocupe, ar trebui să fie aproape de fiecare dintre noi, care le acordăm încrederea noastră prin votul acordat. Și dacă e să sumarizăm inițialele partidelor pentru care candidează cei enunțai mai sus avem ALDE, USB, PACT, PMP, FDGR, PNL, POL, PSD. Interesant. Nu? Dar aici nu este vorba despre partide, ci pur și simplu despre oameni. De când am fost prostiți să alegem între Vadim și Iliescu nu mai cred în votul util. Cred în diversitate. Chiar dacă candidatul ales are sau nu are șanse, important e ca opțiunea mea, chiar dacă va fi una minoritară, să se facă auzită.


Așadar, hai la vot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu