duminică, 6 noiembrie 2016

Aqua-parc versus Centru Olimpic

Pentru că tot s-a întrebat Traian Deleanu cum stă treaba cu Aqua-parcul de la Sibiu îl lămuresc eu cam cum au stat lucrurile când s-a pus prima oară problema sub Johannis.

Cred că era la începutul lui 2008 când KJ a pus construcția în discuție în grupul nostru de consilieri. Veneam după 2007 și era timp și loc de alte proiecte. Identificase locul - Dumbrava - și avea de gând să construiască un complex de bazine olimpice. Cam cel mai mare din țară. Repet BAZINE OLIMPICE. Este bine știută și de lăudat apetența Primarului de a sprijini sporturile (în afară de fotbal) ce a dus ca o serie de competiții să vină la Sibiu. Cum bazinul de la Baia Neptun nu putea fi o opțiune oricât era modernizat și eram conștienți ca Olimpia va rămâne sub alt patronaj, opțiunea părea - și este, spun eu - una viabilă.

Deci, vine KJ și ne-o supune la dezbatere în grupul de consilieri a Forumului și ne întreabă cam ce părere avem. Mă trezesc eu, ca de obicei comentând, că dacă tot ne avântăm într-un asemenea proiect, cred că era estimat atunci la vreo 50 de milioane de Euro, n-ar strica să avem și o componentă de distracție, și dau exemplul Aqua Magicu-lui care se deschisese cu aproximativ un an înainte la Brașov. Chiar l-am îndemnat pe KJ să îl viziteze. Nu știu dacă l-a vizitat, cert este că i-a plăcut idea și a preluat-o.

Repet însă, ideea de bază nu era să avem un loc de distracție ci un loc unde copii să practice sport, sport de performanță, iar să existe pentru sibieni și pentru familiile lor și partea de distracție. Acum văd că discursul să mutat pe Aqua-parc ce ca și semnatică înseamnă accent pe distracție.

Sper să fie doar o alegere nefastă a termenului. Renunțarea la ideea de a avea în primul rând acolo un centru sportiv ar fi una cel puțin nefericită, iar discursul public ar trebui ajustat/nuanțat în acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu