luni, 14 noiembrie 2016

Tanarul lup USR-ist: O noua specie politica pe cale sa se nasca?

Din categoria prea faina sa nu o comentez, iau cu copy paste postarea lui Vosganian de pe blogul lui:
Posted: 13 Nov 2016 08:40 AM PST
În versiunea sa contemporană, el se numește Mihai Lupu și candidează pentru Camera Deputaților din partea USR Iași. Iată și cum s-a petrecut întâlnirea: ne aflam împreună într-unul din studiourile de televiziune ieșene, în timpul dezbaterilor electorale. Și, precum le e obiceiul acestor salvamariști/salvamontiști de la USR care vor să ne salveze fără voia noastră, dl Lupu s-a lansat într-o diatribă împotriva întregii clasei politice care nu a făcut nimic de 26 de ani încoace și împotriva parlamentarilor care, în aceeași perioadă și fără excepție, și-au văzut numai de interesele lor.
Întâmplarea face că dl. Mihai Lupu este fiul lui Vasile Lupu, deputat, timp de un deceniu, și un tenace apărător al drepturilor țărănimii. M-am întors către lupul cel tânăr și l-am întrebat ce opinie are despre asta lupul cel bătrân. L-am întrebat dacă se simte confortabil jignindu-și astfel – nemeritat, după opinia mea – tatăl. Nu a fost pregătit să răspundă la această întrebare.
Între cele două paricide, Oedip are, măcar, circumstanța că a făcut-o fără să știe. Iar când a aflat, s-a căit.


Cam asta este pericolul mare ce paste USR-ul. Decredibilizarea se intampla cand ai un tip de discurs, iar faptele sa arata incet, incet cu total altceva. Sa nu fiu inteles gresit. Nu am nimic cu dl. candidat si nu ca este al nu stiu cui si nu afirm ca USR actioneaza gresit. Am ceva impotriva discursului duplicitar. Una e sa spui intr-un discurs de tip cal-alb-inaripat ca vi cu total altfel de politica, si sa faci tocmai invers. De exemplu (si) faptul ca iti tirimiti candidatii de la centru pe listele din tara. Perioada de dupa parlamentare, va aduce probabil clarificarea necesara cum va evalua USR-ul, sau ce ramane din el, inclusiv cea ideologica.

Despre cum fostul imperiu PNTCD (daca tot eram la acest exemplu) contra-ataca poate alta data :D.
In rest keep calm and smile, doar suntem in campanie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu