joi, 26 ianuarie 2012

Bursa politica pt. 2013 - una din cele mai tari din lume

Ambasada Germaniei la Bucuresti, ne-a rugat să dăm acest mesaj mai departe. Ca şi fost bursier al acestui stagiu de pregătire la Bundestagul German, dau informatia mai departe cu rugămintea să informaţi pe cei pe care i-ar putea interesa.
Este vorba de un stagiu de pregătire politic de cinci luni la Berlin, unde lângă seminarii la toate fundaţiile politice veţi face un stagiu de practică în cabinetul unui parlamentar. Sincer, este o ocazie unică, să vedeţi pe viu, cum se face politică la cel mai înalt nivel. Ce-i drept, după o astfel de experienţă, Vă veţi da seama în ce mizerie se tăvăleşte politica noastră, dar merită. Am avut ocazia să discut cu Preşedintele Bundestagului de atunci, să schimbăm câteva cuvinte cu mulţi dintre Miniştri, să  asist la dezbateri interne asupra viitorului Constituţiei Europeene, prezidate de viitorul Cancelar Merkel etc. Pe scurt: Merită.
Bursa se adresează tinerilor politicieni, jurnaliştilor, ONG-iştilor cu o facultate terminată şi (din păcate) candidaţii trebuie să ştie foarte bine germană. România are anual alocate 5 locuri, la acest stagiu participă participanţi din întreaga Europă de Est şi din Franţa şi din Statele Unite.
Deci, dacă ştiţi pe cineva, care s-ar potrivi, aici informaţiile complete: www.bundestag.de/ips , iar în rest, pentru recomandări şi alte nelămuriri, pot să mi se adreseze direct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu