vineri, 29 iunie 2012

Experiență (plăcută) cu mașina în București

Pățănile mele cu mașinile și contextul în care se întâmplă sunt multe și sigur le voi aduna odata în mai multe povestioare. De data asta a reușit să-mi sară furtunul de la radiator în mijlocul intersecției la intrare în București. A facut ”poc” am văzut aburi din capotă și un motociclist binevoitor și categoric ”scoate-o repede pe trotuar și oprește motorul”. Pornesc avarii, fac manevrele, scot pe trotuar. Nu tu claxon, toată lumea face amabilă și binevoitoare loc. Imediat vine o echipă gură cască care se uita la unul cățărat pe partea cealaltă a drumului pe un stâlp de iluminat cu ștreangul la gât, că se aruncă. Indiferență totală față de ”sinucigaș” și tot circul cu poliție, pompieri drum blocat etc., care de altfel e la a 3-a tentativă sau ceva de genul: în fiecare an de ziua lui, aflu de la băieți. Clar, pățania motorului meu generează mai mult interes. Ne uităm, constatăm că doar a sărit furtunul și băieții deja cu mâinile în motor să-l pună la loc, se chinuie 20 de minute, nicio șansă. Nu vor nimic pentru efort. Noroc că cumnatul șefului de echipă lucrează la service Renault, și doar la 4 km de la locul cu pricina. Obținem numărul de la platforma lor, vine într-o oră.
Eu deja în întărziere mare, că am stat și o oră pe Valea Oltului, din cauza unui accident mortal. Sun oamenii pentru care m-am deplasat. Se deplasează ei la mine. Găsim o terasă studențească în zonă, vorbim, apare platforma, suim mașina, o trimit în service. Gat poveștile și treburile în București mă duc la service. Au strecurat-o amabili după 2 ore. Acolo se lucrează până la 22.30! Mașina gata la opt searta, cu furtun pus, antigel înlocuit: 300 Ron (180 Platforma). Plecat înapoi spre Sibiu și bucuros că pierdut văzut meci dezastru pentru Germania.

P.S. Acum doi ani mi s-a oprit după Sighișoara mașina de serviciu în mers direct în fața casei unuia care avea platformă. Era prima zi liberă de luni de Rusalii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu