duminică, 16 decembrie 2012

Voi câtă apă beți pe zi?

Chiar credeți că anunțurile publice pe TV cu îndemnurile, să bem 2 litri de lichide (de preferat apă), să mai renunțăm la zahăr, sare și grăsimi sunt așa aiurea în tramvai? Nu, suntem o nație care este de 20 de ani pe cale să se alimenteze tot mai prost. Stresul combinat cu o alimenție tip fast-food sau cu alimente procesate sunt boala curată. Când văd ce se întâmplă cu cei de vârsta mea în jurul meu, mă cutremur. Așa ca și informație: Știți cine are cea mai scăzută speranță de viață la noi? Maramureșenii! Cam la 77 de ani. Și cea mai ridicată? Bucureștenii! Explicația e simplă, primii mănâncă nesănătos și nu mai lucră  cât să consume ce bagă în ei, în schimb Bucureștenii sunt mai educați și au acces la servicii medicale de calitate. Datele sunt date de INS.

Câteodată totul poate să înceapă cu câteva lucruri elementare simple. Controlați-Vă, dacă consumați 2 litri de lichide (neacidulate) pe zi. Cică este recomadat, după ce ne trezim, să bem 2 căni de apă călduțe. Apropos, apa de la robinet din Sibiu e foarte bună. Pe bune. Orașul ăsta a investit ceva milioane de Euro să avem o apă de calitate. Mie, după ce mi-am găsit o pietricică la rinichi, un amic, bun urolog mi-a recomandat, să beau 2,5 litri de apă pe zi, cică se va elimina singură. Să știți că nu e chiar așa ușor. E vorba de mult, mult auto-control și exercițiu.

Am postat asta după ce am mai citit azi un articol cu efectele lipsei de apă din organism, chiar Vă indemn să-l citiți cap coadă: http://anatolbasarab.me/2012/12/15/ce-se-intampla-in-corp-cand-nu-bem-apa/.

2 comentarii:

  1. Daca vorbim de alimentatie, din punctul meu de vedere ar trebui sa ne gandim nu individual la produse ci in ansamblu. Cantitatea, calitatea lor au o importanta mare. Degeaba bei apa cat este necesar daca in rest mananci ca un disperat de parca ar fi ultima ta masa pe lumea asta. Si ar trebui sa ne gandim ca fiecare produs are proprietatile lui si aportul lui in organism. Mai nou, nu mancam carne, dar de ce? Carnea are rolul ei. Lactatele la fel.
    Si, hai sa fim seriosi...calitatea produselor este una indoielnica. Oamenii care au gradini la tara nu mai stiu sa faca agricultura. Inainte nu se puneau cartofi pe acelasi teren 3 ani la rand. Acum pe acelasi teren se cultiva cartofi zeci de ani. Pai....pamantul ala este secat. Se folosesc fel de fel de ingrasaminte chimice pentru ca cel folosit de bunicii nostri este cah si nu este in trend.
    Vrem agricultura cu oja pe unghii si toace de 12 cm.
    Asta asa, putin deviat de la tema ta.
    Organismul tipa, cere dar...oare ce-i dam? Eu consider ca, si in cazul unui regim adecvat lipseste ceva: CALITATEA.
    Numai apa, luata individual, nu poate face minuni.
    Si, oamenii nu mai stiu sa-si asculte propriul organism. Daca am sta sa-l ascultam, sigur am sti ce-i lipseste. El spune dar noi, luati de valul problemelor zilnice uitam sa-i dam atentie sau nu mai vrem. El poate sa-ti spuna ca-i lipseste ceva dar...trebuie sa consumam ce-i in trend, altfel nu suntem cool. Si uite asa, el iti poate cere dar degeaba.
    Hai sa invatam sa ne ascultam organismul si dupa aia sa putem face si statistici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, dar acum vorbeam mai mult despre apa si era o introducere la articolul cu linkul la care faceam trimitere. De obicei trebuie sa incepi de undeva cu ceva. Restul va curge de la sine. Exista produse calitative suficiente pe piata. Tot ce trebuie e sa te intereseze cu adevarat si sa fi dispus sa aloci suficient timp penru asta.

    RăspundețiȘtergere